lisaxelsson.blogg.se

...början på ett äventyr

En bild

Kategori: Allmänt

 
 

Inget regn hos mig

Kategori: Allmänt

Annat än att promenera hemma i Kristianstad detta. Så fräckt!

Livet loppan

Kategori: Allmänt

Det regnar och mullrar utanför fönstret. Eller, det regnar faktiskt inte för tillfället men det har regnat och det ska regna - hela långa dagen. I ärlighetens namn så är det lite skönt för då kan man ligga inne utan något jättedåligt samvete... 
 
Sedan sist har det varit betydligt mycket mindre dator och betydligt mycket mera av allt annat. Det är så himla dumt när det blir såhär "långa" uppehåll mellan skrivandet, dagarna liksom flyter in i varandra. Men oroa er inte - uppehållen beror enbart på att jag har fullt upp med massa annat kul. 
I onsdags var vi ute på ett ställe som heter Steyns och firade att vi fått vår efterlängtade lägenhet med en bunke andra svenskar. Det var trevligt men städat. 
I torsdags var det jobbsökardag. Gick väl sådär. De flesta man kom till verkade väldigt positiva men såhär fyra dagar senare är det fortfarande ingen som har hört av sig. Idag blir det nya tag på den fronten! 
I både fredags och lördags var vi ute och festade. Här nere dricker alla backpackers "goon", vilket är billigt bag-in-box-vin i 4/5 liters dunkar. Det anses lite fult att dricka men jag tycker det slinker ner alldeles perfekt, hihi. Stället vi var ute på i fredags myllrade av killar. Det var ganska äckligt faktiskt, lite köttmarknadskänsla över det hela. Tur man har vassa armbågar... Men det var ett bra band som spelade så vi dansade några timmar ändå. Innan var vi på förfest med våra blivande grannar som också är svenskar, det var kul! 
Lördagen var segstartad. Våra nyfunna svenska vänner ville börja förfesta vid 15, för att sedan dra på Halloweenfest inne i Sydney vid 18. Efter många om och men så tackade vi lite artigt nej och höll oss istället på hostelet och drack lite goon. Vid 21 åkte vi in till Sydney utan att riktigt veta vart vi skulle. Tillslut hamnde vi på en lite halvsuspekt bar där bartenderna var mer berusade än gästerna. Efter det betade vi av lite olika klubbar utan att behöva betala inträde någonstans, måste ha att göra med vår omisstagbara charm... Dessvärre, eller dessbättre (beror helt på hur man ser det), är ju Sydney rättså mycket större än lilla Kristianstad vilket resulterar i att distanerna mellan pubarna är rättså mycket större, vilket i sin tur resulterar i att man blir trött rättså mycket snabbare. En bit efter midnatt tog vi därför bussen hem till Malny igen.
Igår var det lite mitt-i-mellan-väder. Vi tog en liten promenix till en strand där det verkar vara betydligt mycket mindre turister. Har en känsla av att vi kommer hänga där en hel del. Sedan kom en Mitch:arna hit och hängde lite med oss. På baksidan av hostlet bjöds det på yoga av en av receptionisterna, så roligt att kolla på! (Vet dock inte om man varit så kaxig om man själv tvingats delta...). 18.30 gick vi sedan med bestämda steg in mot The Corso igen - sushi för halva priset hägrade. För någon som aldrig ätit sushi så är det nog svårt att förstå, men alla andra vet att då och då kan man drabbas av ett extremt sushi-craving och då måste man ha sushi illa kvickt! Detta hände mig och Caroline för några dagar sedan och när vi fick höra att det fanns ett ställe som varje kväll 19.00 reade ut alla sina left overs var vi snabba dit. Det var f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-t!!! Efter att i princip levt på gröt/ägg/pasta i en vecka smakade våra fiskbitar som något direktsänt från himlen. Åh. Misstänker att det kan bli en ful vana... Efter maten så gick vi till reaggestället vi var på förra helgen. Bandet var precis lika grymt som sist, men tre trötta brudar saknade kraft att verkligen gunga med. Vid 21.30 drog vi därför hem igen för att nana bingen. 
 
Sådär. Det fick ni en supersummering av senaste veckans händelser. Jag vet att jag lovat att jag skulle slänga upp lite bilder men vårt internet är katastrofdåligt och jag är omöjligt ännu sämre på att orka vänta på det, så det får dessvärre bli en annan dag. Om vi däremot klickar på länken här under så kommer ni komma till min resekompis Emmelis blogg och hon har laddat upp en hel del bilder!
 
Hoppas allt är bra med er! Idag skickar jag en extrakram till farmor och farfar - kram på er!!!
http://stairwaytoheaven.blogg.se
 

Lucky

Kategori: Allmänt

Och så var den första veckan av min stora resa avklarad. Jag är fortfarande vid liv. Fortfarande ickebestulen. Fortfarande helt tagen av platsen. (Fortfarande ingen hemlängtan).
Jag förstår inte hur jag kan vara så värdelös på att uppdatera min blogg, när skriva är bland det roligaste jag vet? Fast kanske är det ett gott tecken - jag har fullt upp med andra, roligare (!) saker...
 
Senaste två-tre dagarna har vi spenderat relativt mycket tid framför datorn, på jakt efter ett boende. Det har väl gått, sådär... Igår åkte vi in till Sydney centrum för att titta på en warehouse convertion (typ ovanvåningen i ett radhus) som skulle ligga väldigt centralt. Eller, så hade vi förstått det. Vi närmare läsning av annonsen stod det vid centralen, vilket inte är speciellt centralt alls. Efter färjan fick vi åka buss i 15 min ish, för att därefter hamna i ett mindre mysigt område. Tänk de typiska Londonradhusen fast modellen sjabbigare. Efter en bra stunds väntan kom mannen som skulle visa oss boendet. Låt oss säga att han verkade lite speciell. Lägenheten, eller vad man nu vill kalla det, var i verkligeheten en byggnadsplats. Eller ett renoveringsprojekt gone wrong. Ingenting var helt, det låg ett tjock dammlager över allt, duschen var inte färig, terrassen saknade staket så det skulle vi inte kunna använda, den tredje sovplatsen var inte heller brukbar för tillfället hette det, osvosvosv. Jag förstår inte hur man kan lägga ut ett obeboligt ställe för uthyrning..? Vi lämnade snabbare än kvickt.
Lätt besvikna och vemodiga satte vi oss på ett mysigt café med gratis internet. Där tog vi åter upp vårt desperata lägenhetsletande. Jag skrev till flertalet, men missade den lilla detaljen att göra en liten anteckning om vilket nummer som tillhörde vilken lägenhet. Igårkväll skrev sedan någon att vi var välkomna på en officiell visning vid 12 idag. Jag kunde då inte alls minnas vilken lägenhet det handlade om utan svarade lite diskret något i stil med "Oh perfect, what was the address now again?". Förutom min kontakt fick vi även svar från en man i Bondi som verkade väldigt bra (bortsett från faktumet att lägenheten inte låg i Manly...) och som vi skulle kolla på efter vår första visning.
 
Imorse var jag och Caroline uppe vid 08.30 och sprang en runda för andra dagen i rad. Så himla skönt! Så himla varmt!! Sedan gjorde vi lite välförtjänt frukost och glassade på baksidan av hostelet innan det var dags för dagens första visning, som efter lite googlade visade sig vara en knapp kilometer från vårt hostel. Framme vi lägenheten träffade vi ett gäng svenska killar och två andra sällskap som också skulle på visningen.  Tävlingsinstinkten slog till direkt. Lägenheten ligger så mitt i centrum det bara går (vart vi än kan tänkas få jobb kommer det inte vara mer än max två minuter bort!) och har tillgång till både ett minigym, pool OCH bubbelpool på takvåningen. Kändes som på ett hotell! Boendet i sig bestod av ett uppehållsrum med kök, nyrenoverat badrum, ett masterbedroom med dubbelsäng, ett singelrum med terass och ytterliggare ett rum med en queen-size säng. Med lite vädring och ständning kommer det bli perfekt! Vi drog på våra vackraste leende och var nästan obehagligt trevliga. Efter rundvisningen fick vi order om att gå och ta en kaffe så skulle de återkomma med vem av oss som fått stället. På skakiga ben slog vi oss ned på en parkbänk i princip precis utanför och stirrade frenetiskt på våra telefoner. Efter 20 min hade vi nästan gett upp då Carolines mobil plötsligt tog ton. VI FICK DET!! Lyckan var total och vi hoppade upp och ned som galningar. 
Problemet är nu bara att räntan är relativt skyhög (825 + 50 + elektricitet + wifi/veckan), vilket ungefär motsvarar en månadshyra på 7 800 kr/pers. Eftersom lägenheten faktiskt har sovplats för fem personer är nu vår tanke att vi ska bjuda in ytterligare två personer att bo med oss för att få ned kostnaderna något. Vad vår landlord säger om detta är dock oklart. Försökte lägga fram det lite snyggt till en av de tre ägarna när vi gick igenom kontraktet, hon svarade då med att hålla för öronen. Jag vet inte hur vi bör tolka det? 
 
Nu ska vi hur som helst fira! Har köpt fyra liter vin för ca 110 kr (får ju börja leva budgetliv nu och vi ska ha råd med Manlys finaste lya) så det kan nog bli en rolig kväll, hehe.
 
Vi hörs snart! Puss och kram.
 

Manly

Kategori: Allmänt

Det luktar lite bränt här i uppehållsrummet. Jag är inte riktigt bekant med gasolspisarna ännu och kvällens omelett blev en aning mer än mörkbrun. Men den gick ned iallafall. 
Vi är nu i Manly, Emmeli och jag. Här har vi chechat in på ett hostel tusen gånger bättre än Base. Vi bor (för tillfället) själva i ett rum med egen toalett och dusch. Obeskrivligt skönt! Vägg i vägg med oss bor Caroline från Göteborg som är bästa kompis med Sara som jag var i Norge med - så himla roligt! Tanken är nu att vi tre tillsammans ska försöka hitta ett boende här i Manly eftersom vi är rörande överns om att det är här vi vill vara. 
 
Igår var det min födelsedag. 20 bast, vad hände där?! Det var hur som helst en bra dag. Jag och Emmeli åt grekisk yoghurt för totalt 140 kr till frukost. Sedan förrsvann några timmar spårlöst innan vi kommit fram till Bondi Beach vid 14-snåret. Där hade vi bestämt träff med Caroline som vi käkade lunch och hängde på stranden med. Grymt varmt men ganska blåsigt och obadbart kallt i vattnet. Åtminstone tyckte vi det... 
Efter några timmar senare begav vi oss hem igen med ett kort stopp vid affären för kvällsmatsköp och lite vin. I en dryg timme försökte vi få igång min australiensiska telefon innan vi gav upp och tog upp matlagningen istället. Något så kreativt som pasta med sås blev det. Highly advanced... Efter det blev det "förfest" med några engelsmän innan vi tog tåget till Kings Cross. Där tog vi en öl på Sports Bar innan vi mötte upp våra nyfunna vänner Mitchell och Mitchell. Två goa infödingar (första riktigt australienarna vi träffat!!) vi träffade i fredags då vi tog ett glas vin på baren bredvid Base. Vi gick ut på någon nattklubb och dansade långt in på småtimmarna. Jättekul!
 
Australien är so far so good! Än så länge känns det fortfarande som lite semester. Längtar efter att hitta ett boende och få "komma igång" på riktigt. Det har varit lite dåligt med internettillgång men från och med nu ska jag försöka blogga lite bättre!
 
Kramen

Sydney

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag och min resekamrat Emmeli på vårt hostelrum i Sydney. Eller ligger. Här finns inga sittytor så vi ligger i vars en våningssäng. Under mig ligger någon engelsman med trashiga kläder, rethosta och tåbira. (Det kan eventuellt vara min egen fotsvett också...). Rummet är för övrigt full kaos och delas med några tjejer, även de från England, som inte verkar speciellt intresserade av att socialisera sig med oss. 
Bortsett från flygturen Köpenhamn-London, som kantades av turbulens och spykaskader, gick resan ner bra. Blev många timmar i flygstolen men sämre timantal med sömn. Tror jag går på någon form av extrareserv för tillfället. Ansiktet är grått och mina ögon märkligt färglösa. 
 
Imorgon ska vi turista lite, fixa abonnemang och försöka känna in vart vi vill vara. Hoppas på mycket sol!!
 
Take care! /Lisa

Countdown

Kategori: Allmänt

Pappa tjatar försäkringar. Flickrummet är översvämmat av pick och pack och klänningar som aldrig kommer få plats i ryggsäcken. CV:et väntar på att bli översatt. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja.
Om två dagar och tio timmar åker jag. Lite fjärilar i magen, myror i benen och spöken i huvudet.
 
Mat på ingång, tjing!