lisaxelsson.blogg.se

...början på ett äventyr

BILDER (jag nästan bara snott)

Kategori: Allmänt

Här kommer en bunke bilder från vårt julfirande! Här är jag och Johnny på Swedish fika i väntan på julmaten.
 
För dessa fyra prinskorvarna betalade vi alltså 12 dollar. Jesus. 
 
Här har vi alltså hela ligan! Jag snodde bilden av Felicia så jag vet inte riktigt varför den är svartvit. Tycker vi ser ut som en utgångsklass, hihi. Tycker ni ska lägga märke till hur långt och ljust mitt hår blivit!! (Jätteslitet - vägrar klippa mig).
 
Julklappsleken! Det slutade med att alla krigade efter samma present vilket senare visade sig vara en gummibåt.
 
Här är jag, Carro, Malin, Albin, Rasmus och Sebastian. Observera skrapsåren på mina knän. De kommer från förra veckan då jag fick för ig att göra 100 armhävning efter jag gjortt 100 axelpress och var tvungen att göra samtliga på knäna. Lite pinsamt. 
 
Här ligger vi utslagna framför Kalle. Jag undrar hur mycket de engelsktalade förstod...
 
Lite julfrukost med våra nya roomies Oskar och Chrille, killarna till höger. 
 
Inte undra på att det är svårt att träffa killar när man umgås med såhär snygga pinglor!!
 
Till och med en liten julgran hade vi!
 
Idag har det varit superdupermegavarmt så jag, Sofie, Felicia, Albin och Johnny gick till Collins Beach. En helt underbar lite avlägsen strand med klippor och lugnt vatten. På bild ser vi även den högst åtrovärda gummibåten som Albin rodde hem!
 
Nästan lite för varmt faktiskt!
 
Sist men inte minst ännu en lite gruppbild från julafton! 
 
 
Nu ska jag tillbaka till jobbet igen, buh. Igår kammade jag hem 130 dollar extra i dricks och surcharge. Gött!
Pussar!

Hur vet man

Kategori: Allmänt

God eftermiddag! 
Här kommer ett megasnabbisinlägg - igen. Förlåt!
Idag är det Boxing Day, dvs Annandag jul för er. Jag jobbar 06.30-13.00, 16.00-stängning. Första skiftet är avklarat och om några minuter ska jag hoppa på andra. I ärlighetens namn så stör det mig inte alls. Jag trivs så bra på jobbet och idag tar vi dessutom en 10% extraavgift på notan som delas av oss som jobbbar. Det betyder, om jag uppskattat ungefärligt, att jag kommer tjäna ca 600-700 kr extra + dricks. Jippi!!!
Julafton här var underbar. På riktigt. Jag är så förvånad. Jag och Caroline startade dagen men lite träning uppe på gymmet, följt av en stadig grötfrukost (vi hällde i massor med socker för att försöka få det att lika tomtegröt...) och sedan en välbehövlig dusch. Sedan begav vi oss ut på stan och köpte presenter till kvällen julklappslek och jag passade minsann på att köpa mig själv ett par nya boots. Oups! Klockan 14 möttes vi alla upp utanför Swedish fika där vi åt jultapas. Maten var väl  i ärlighetens namn inte speciellt bra, men sällskapet var högklassigt så det gjorde inte så mycket. (Fyra halvdana prinskorvar kostade 12 dollar!), Vi var nog närmare bestämt 25 svenskar som skrålade julsånger innan det var dags att förflytta sig hem till Johnnys lägenhet. Där fortsatte kalaset med ännu mera sång, julklappsleken och härligt häng. Jag vann shotglas, lysande armband och en luftmadrass. Faktumet att jag lyckades gå ur leken med så många paket hade givetvis ingenting att göra med att jag var lekledare och ansvarig för klockan... Hihi, nej jag skoja bara. Vid midnatt, när alla var ganska så goon-förfriskade, tittade vi på Kalle Anka tillsammans. Allt som allt var det en fantastiskt lyckad julafton! 
 

Julshopping och kvalitetstid

Kategori: Allmänt


Tjululu!
Isch, här är klockan PTT (prime time tanning) men jag gömmer mig inomhus. Det är ärligt talat nästan lite för varmt ute. Sommaren har kommit med besked. 
 
Igår körde jag och Caroline en heldag inne i Sydney. Vi julshoppade så det stod härliga till och garderoben består nu av lite mer än bara svarta och vita t-shirts… 
Inne i Sydney finns en omtalad, gigantisk nattklubb som vi planerade att kolla in efter vi käkat middag och förhoppningsvis förfestat lite. När vi dock tittade på klockan efter att ha lämnat sista affären stod visaren på 21.10. Oups. Vi rusade in på ett Bottle Shop och började sedan leta efter en thairestaurang som har BYO (bring your own) som jag och Emmeli käkade på när vi bodde inne i city. Dessvärre gjorde mitt lite mer än urusla lokalsinne sig påmint och efter 45 minuters irrande gav vi upp och satte oss på Pie Face, en liten snabbmatskedja där de definitivt inte har BYO. Men lite diskret lyckades jag och Carro ändå svepa vårt vin tillsammans med en grå, smaklös paj och en torr kaka. Sedan smög vi oss in på hotellet bredvid och bytte om på deras toalett innan vi begav oss på jakt efter Ivy. Efter ännu lite irrande hittade vi äntligen fram, för att då mötas av en gigantiskt kö. Den var bokstavligt talat lika bred som en hel gata och åtminstone, ja, jag vet inte hur lång den var. Men lång iallafall! Hur som helst, när vi väl kom in så stod vi bara som packade sillar. Inte ball. Efter lite skumpa och ett halvtaskigt försök till att dansa bestämde vi oss för att ta en taxi med alla våra shoppingkassar hem till Manly istället. Överlag så tycker jag nog att Australien är lite dyrare än Sverige men när det kommer till taxipriser är det relativt billigt faktiskt. Vi betalde 50 dollar, vilket är typ 320 kr, för att åka 25-30 min. 
 
I veckan har det inte hänt så mycket annars faktiskt, vardagslivet har sannerligen slagit sina långa armar runt oss. Jag har hängt ganska mycket upp vid vår takpool med några av brasilianarna som brukade bo i vår lägenhet och börjat läsa en väldigt speciell bok som heter American Gods. Författaren, Neil Gaiman, skriver på ett väldigt tilltalande sätt men jag har svårt att förstå alla de mytologiska termerna. Och så blivit ännu lite brunare. Det är verkligen det enda jag får höra när jag jobbar "Oh, your sooo tan. How do you do that?". Antingen det heller "You have a special accent, where are you from?", oftast ihop kommer de ihop. Jag börjar bli så trött på att svara samma sak hela tiden att jag funderar på att ljuga ihop någon ny story. Typ, att jag kommer från Colombia och har smörjt in kroppen med kakaopulver som en gammal familjetradition. Eller kanske inte. 
 
I tisdags var vi ute och dansade på Shark Bar. Så himla roligt! Jag dansade så svetten rann och morgonen efter hade jag nästan lite känningar av träningsvärk. Inte riktigt okej egentligen. Dagen innan, eller om det kanske var i lördags, var jag, Johnny, Carro och Sofie ute och käkade på samma ställe. Riktig mat i form av en köttbit med pommes och sallad - så gott! Jag har förresten hittat en ny favoriträtt som tar 2 min att tillaga. Precis så långt mitt tålamod räcker. Jag gör äggröra och slänger i en konservburk blandade bönor, sweet chilli sauce and lite keso. Voilà! Kanske inte det mest avancerade men man blir mätt på det och det är det viktigaste för mig. 
 
Snart är det jul… Läskigt. Jag har fortfarande ingen riktig koll på vad som kommer hända här. Mer än att det inte tycks bli några julklappar, buhu. Tur att jag har ett paket från mamma och pappa som väntar under sängen!! Och träningskläderna jag fick, lite indirekt, från farmor och farfar. Tack så mycket! Jag kommer vara ledig 24e och 25e så är det någon som vill julskypa lite med mig då så ska det definitivt gå att lösa!
 
XOXO

Ohlala

Kategori: Allmänt

G'day!
Egentligen är det inte mycket som har hänt under solen senaste dagarna. Det är mest jobb, jobb och lite mera jobb. Men jag ska inte klaga, jag trivs hur bra som helst på Jellyfish! Igår fick jag dessutom gratis mat och då trivs man ju ännu lite bättre... 
För några dagar sedan trampade jag på ett örhänge som låg på golvet, som gick rätt upp i hälen. Alltså hela örhänget. Det gjorde ungefär såååååhäääääär ont. Följande dagar limpande jag fram som halta-Lotta. Det resulerade dock i grymt mycket dricks så nu överväger jag som det kanske är värt att köra upp en spik eller något i andra hälen också. 
Denna veckan jobbar jag varenda dag utom fredag. Det är så himla typiskt för när jag hade mer ledig tid kändes det inte som att det hände så mycket, men nu när jag inte har tid för någonting direkt, då jäklar ska det hända grejer. Men jag antar att jag hellre står med lite för mycket pengar än tvärt om när räkningarna väl ska betalas.
På tal om räkningar, vår lägenhet är FORTFARANDE invaderad av vidriga kackerlackor och har seanste dagarna även haft propblem med en rinnande kran och dusch. Tror ni vår landlord svarar när vi kräver en sänkt yra? Nix. Jag skäms lite för att jag inte orkat ta striden förut men nu är jag fast besluten om att nästa hyra minsann inte ska ligga på 100%. Nu får det vara nock! 
I måndags blev jag förresten utfrågad på dejt - haha! Jag jobbar med en superhärlig fransman som heter Francois som bor här permanent sedan fyra år tillbaka. För några månader sedan flyttade hans lillebror ned och han brukar komma in och köpa kaffe av mig. När jag städade toaletterna i måndagskväll kom han instapplandes och frågade "Lisa are you a coffee?". Jag svarade att jag är inte var någon kaffe men att om han ville dricka en kopp någon gång kunde vi göra det. Han fattade inte skämtet tyvärr. Hur som helst drack vi kaffe i tisdags, mest för att jag är så snäll. Hans engelska är väldigt begränsad så jag körde en timmes monolog istället. Jag kan ju aldrig klaga på mitt eget sällskap så det var väl trevligt! Skämt å sido, det var inte så kul. Han har dimmade glasögon och ser lite ut som Stig-Helmer. På eftermiddagen kom han förbi restaurangen igen och frågade om jag ville ses någon mer gång. Jag svarade lite smidigt att vi kan väl höras. Hehe. Vad elak jag är.
Hm, vad har mer hänt... Jo, vår ena roomie från Stockholm har bestämt sig för att åka hem vilket betyder att vi nu är en man kort i stugan. Vad som gör saken ännu klurigare är att hans kompis har bestämt sig för att stanna vilket betyder att en eventuellt ny person måste dela säng med honom. Jag orkar inte hur besvärligt allt ska vara. Själv letar jag och Caroline nu efter en ny lägenhet. Jag tror inte jag klarar mig så mycket längre i "The Cave". Jag har inte skrivit det innan men senaste månaden har jag sovit extremt dåligt och pratar och går i sömne varje natt. Alltid handlar det om jobbet. Jag kommer aldrig där ifrån. Det tar jättemycket energi och kanske kan detta vara en bidragande faktor i mitt lite sviktande humör. Jag längtar efter att känna mig hemma någonstans. Att kunna lägga mig ned och till fullo bara kunna slappna av.
Nu ska jag gå till biblioteket och hyra en bok som min jobbarkompis Lulu tipsat mig om. Henne har jag ju förresten glömt berätta om - en väldigt snäll australienska (!) som jag börjat hänga lite med. Vi jobbade vårt första gemensamma pass i torsdags. På fredagen gick vi ut och drack lite drinkar tillsammans och i söndags körde vi en heldag ihop. Första slet vi som djur under frukostserveringen på Jellyfish och sedan satte vi oss på warfen med Caroline och Catalina (ännu en arbetskompis från Argentina). Efter lite vin på gräset, drack vi lite drinkar på alla möjliga barer innan vi slutade upp på en efterfest på stranden med svenska ligan. Det var en himla bra kväll! Jag känner att jag liksom får ut något av att umgås med Lulu, hon är en spännande person som verkar ha mycket vettigt att säga. Eller ja, vad vet jag. So far, so good i alla fall. 
Dags att kila, vi hörs snart allihopa! Då ska jag vara gladare och förhoppningsvis lyckats ta några om inte fina lite roliga bilder åtminstione. Kramar!

Bilder jag snott

Kategori: Allmänt

 
Här kommer lite diverse bilder! Ovan ser ni vårt söndagshäng på Shelly Beach. Visst ser det mysigt ut?! 80% svenskar, hihi.
 
Här är då jag, som jag hoppas ni känner igen, bredvid mig är urgoa Sofie och i bakgrunden har vi rumskompisen Carro som jag hänger mig i princip all min lediga tid. (Misstolka inte - grymaste tjejen!!).
Till vänster har vi Amalia från Stockholm, fantastisk människa som bor här med sin australienska pojkvän Pat. Bredvid sitter Felicia, som bor med Sofie, som driver en jättebra blogg som heter feliciastolt.blogg.se (där jag snott samtliga av dagens bilder eftersom jag aldrig tar några själv...). Även det en superhärlig och söt pingla! 
Här är en bild från förra tisdagen då vi körde lite "chillkrök" på vårt tak. Enbart svennebananer. Kul!
Här är en av mina roommates. Han hette Kalle men han är dessvärre nedspolad i toaletten nu. Skämt å sido, vi har tyvärr inte blivit av med en endaste kackerlacka känns det som och nu har vår landlord slutat svara på våra klagosms. Lite jobbigt faktiskt.
I tisdags hade vi julmys hos Sofie och Felicia. De har lyckats få en jättefräsch och mysig lägenhet så jag har en känsla av att vi nog kommer hänga där en hel i framtiden. Vi tittade på julkalendern och åt mjuk pepparkaka. Mums! (Fast inte lika god som din, farmor!) Och det är faktiskt inte vin i glasen, bara hederligt kranvatten. Konstigt nog.
En liten bild från förra söndagen då vi satt och picknickade i hamnen tillsammans med 975049 andra backpackers. Magiskt!
 
 
PS! I tisdags var jag och Carro på thaiboxning. Tränaren var helt galen men verkade väldigt snäll. Själva passet var faktiskt inte så himla krävande men likväl kunde vi knappt resa oss ur sängen igår....
 
Hörs snart! Nu ska jag tillbaka till restaurangen och hova in fett med dricks. Puss och kram.
 

Kickad

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
2 december alltså, oj så tokigt. Jag och Carro har precis sett första avsnittet av årets julkalender och det verkar verkligen lovande! Tyvärr är ju vi tio timmar framåt i tiden så det andra avsnittet har inte kommit än... 
Det får bli ett väldigt kort inlägg idag, jag ska nämligen strax iväg och jobba. Senaste veckan har varit lite omtumlande. Jag fick nämligen sparken från caféet. Det kom som en blixt från klar himmel och jag blev både förtvivlad och sårad i tron på att det var jag som hade gjort något fel. Under mitt sista jobbpass i fredags berättade dock John att det berodde på att de anställt för många och nu inte kunde dela ut tillräckligt med timmar till alla. Dessutom skulle en av kockarna sluta så de var tvunga att ta in och lära upp någon ny. Han avslutade med att säga "Don't take it personal Lisa, everybody likes the tanned Swedish girl". När jag dock skulle gå så snackade jag lite med kocken Lisa om min uppsägning. Hon sa att det var pga att Pippa, den andra ägaren, är "dum i huvudet" som hon så fint uttryckte det. Tydligen har Pippa tagit in och sparkat flera stycken senaste tiden. Lite märkligt. När jag jobbade på Jellyfish igår träffade jag en tjej som tydligen också nyss fått kicken från Splat utan någon direkt anledning. Men det känns ändå bra att veta att det inte bara är jag som råkat ut för detta. Hur som helst, i ren förtvivlan sprang jag ut på stan och började med gråten i halsen söka efter ett nytt jobb. Då slog det mig - jag kunde ju faktiskt fråga om jag kunde få lite mer timmar på Jellyfish. Sagt och gjort. Nu fick jag precis mitt schema för denna veckan och lite "extrajobb" har resulterat i fem hela arbetsdagar. Ojskipojski. Men det är väl bra. 
Igår jobbade jag mitt första frukostpass på Jellyfish. Det var k-a-o-s. Restaurangen var fullsmockad från 08 till 14 och vi sprang bokstavligt talat omkring som galningar. När jag väl slutade vid 15 var jag så trött att jag knappt orkade ta mig hem. Efter en två timmars powernap gick vi bort till Shelly Beach och hade lite första adventshäng med massa andra backpackers. Det var mysigt!
Nu måste jag rusa här. Jag loooovar att så fort vi har löst vårt lilla internetissue så kommer det upp lite bilder. Until then - take care. Puss!